úterý 15. března 2016

Typické jídlo pro Austrálii

Zajímá vás, co je typické jídlo pro Australany? Čím se pyšní jako typickým národním jídlem? Hm, je to těžká a zapeklitá otázka. Jelikož po delším zkoumání a bádání jsem došla k názoru, že toho teda moc nemají :)

Jediné co se dá považovat za ,,Australské“ je barbecue/grilování na jejich backyardech/na zadních dvorcích nebo zahradě – je to zde povinností každého krajana vlastnit nějaký ten gril.

I my jsme si jeden takový pořídili (zadarmo u sousedů, kde Martin pracoval) :)



Gril se dá také najít všude v parcích a na plážích, které jsou volné k použití pro kohokoliv kolemjdoucího.

I my jsme se rozhodli tohoto zvyku využít a šlo se grilovat na plááž.





Dalším typickým pokrmem je zde VEGEMITE (čti: ,,Vedžímajt“). A je to pěkný hnus! Marťa si to maže na toust, jelikož a myslí hlavně na své zdraví, jelikož Vegemite je hodně zdravý (prý) a chutná to jako… Ani nevím jak… Jako rybičky…




V Austrálii se vyrábí už od roku 1923. Je to směs droždí, mořské soli a dalšího… Obsahuje vitamín B1(na mozek), B2 (podporuje nervový systém), B3 (pro dodání energie) atd.

A pak už tu zbývá jen Klokan :) - což je tu fakt legální :)


Dobrou chuť! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat