Zajímá vás, jak vypadá Australská kuchyně? Co
mají za speciality a co je pro ně typické? Haha, tak tady se to tedy nedozvíte,
jelikož ani my nemáme ponětí :D
Co my tu neustále okusujeme jako delikatesy –
je čínská kuchyně!
Kdykoliv Andělka něco uvaří, usmaží, upeče –
tak na nás nezapomene a vždycky nám dá (a že Andělka vaří často). Dokonce jako
přivýdělek vaří nějakému pánovi 3x týdně oběd za 50$... No je to mňami (jak by řekla Andělka) :) Opravdu si to u užíváme!
Čínské jídlo je úžasné a tak odlišné. Když dělají maso, tak má většinou sladkou
chuť a je skvělé! Strouhanka je také úplně jiná a rýže? Aaaa ta rýže je tak
dobrá, že by se dala jíst i samotná! Andělka má 3 speciální hrnce na rýži a
jeden využíváme i my. Rýže se musí 3x pořádně omýt a v prstech promnout a pak
se dá do hrnce, kam se naleje voda, zapne a za 15 minut je vše hotovo :)
Když už Andělka nic neuvaří, tak nám pomáhá s vařením...
Vždycky si něco přineseme a ona nám poradí, jak to udělat. Minule to byly
krevety, tak jsme si říkali, že je uvaříme a dáme se salátem, jako takovou
malou mňamku! Ale v tom přišla Andělka a když to viděla, tak se musela smát :)
Nejdříve nám oznámila, že ty krevety už jsou dávno uvařeny a hotový (ahaaa, tak
proto neměly nožičky) :) A nakonec nám z toho Andělka udělal výborné hlavní
jídlo :) - sice to trošku přehnala s kari kořením, ale zvládli jsme to :)
Když už nic, tak nám přece jenom Andělka
vždycky nechá něco na stole :))
Když už dlouho nemáme nic Čínského a Andělka
není nikde v dohledu, tak zajedeme do blízkého obchodního centra, kde je Čínská
,,restaurace/bistro“. Zde si koupíte talíř za 10$ a můžete
si tam naskládat co chcete a kolik chcete, ale musí se to vejít na ten jeden
talíř… a že my si teda skládáme do výšky!! Zde se vyplatí Marťova zkušenost a
grif z Architektury/stavby :))
Jinak jsou zde v Austrálii potraviny, které
neznáme a zatím ani nechceme zkoušet :)
Žádné komentáře:
Okomentovat