čtvrtek 22. října 2015

Okusujeme delikatesy Australské kuchyně

Zajímá vás, jak vypadá Australská kuchyně? Co mají za speciality a co je pro ně typické? Haha, tak tady se to tedy nedozvíte, jelikož ani my nemáme ponětí :D

Co my tu neustále okusujeme jako delikatesy – je čínská kuchyně!

Kdykoliv Andělka něco uvaří, usmaží, upeče – tak na nás nezapomene a vždycky nám dá (a že Andělka vaří často). Dokonce jako přivýdělek vaří nějakému pánovi 3x týdně oběd za 50$... No je to mňami (jak by řekla Andělka) :) Opravdu si to u užíváme! Čínské jídlo je úžasné a tak odlišné. Když dělají maso, tak má většinou sladkou chuť a je skvělé! Strouhanka je také úplně jiná a rýže? Aaaa ta rýže je tak dobrá, že by se dala jíst i samotná! Andělka má 3 speciální hrnce na rýži a jeden využíváme i my. Rýže se musí 3x pořádně omýt a v prstech promnout a pak se dá do hrnce, kam se naleje voda, zapne a za 15 minut je vše hotovo :)





Když už Andělka nic neuvaří, tak nám pomáhá s vařením... Vždycky si něco přineseme a ona nám poradí, jak to udělat. Minule to byly krevety, tak jsme si říkali, že je uvaříme a dáme se salátem, jako takovou malou mňamku! Ale v tom přišla Andělka a když to viděla, tak se musela smát :) Nejdříve nám oznámila, že ty krevety už jsou dávno uvařeny a hotový (ahaaa, tak proto neměly nožičky) :) A nakonec nám z toho Andělka udělal výborné hlavní jídlo :) - sice to trošku přehnala s kari kořením, ale zvládli jsme to :)




Když už nic, tak nám přece jenom Andělka vždycky nechá něco na stole :))



Když už dlouho nemáme nic Čínského a Andělka není nikde v dohledu, tak zajedeme do blízkého obchodního centra, kde je Čínská ,,restaurace/bistro“. Zde si koupíte talíř za 10$ a můžete si tam naskládat co chcete a kolik chcete, ale musí se to vejít na ten jeden talíř… a že my si teda skládáme do výšky!! Zde se vyplatí Marťova zkušenost a grif z Architektury/stavby :))








Jinak jsou zde v Austrálii potraviny, které neznáme a zatím ani nechceme zkoušet :)



Žádné komentáře:

Okomentovat